Post By RelatedRelated Post
Yoğun bir tempo vücudun yorgunluk hissetmesine neden olur. Örneğin; zor bir iş günü sonrasında, spor sonrasında ya da eğlenceye gittiğimiz bir gecenin sabahında kendimizi yorgun hissedebiliriz. Bu oldukça doğal ve açıklaması kolay bir yorgunluktur. Ancak özel bir neden olmadan neden kronik yorgunluk hissederiz?
Kimler etkilenir?
Günümüzde dahiliyeciler bazı hastalıkları ve sağlık sorunlarını belirlemek için yorgunluk durumunu dikkate alıyor. Eğer bir hastada anormal yorgunluk belirtileri varsa bu sadece hekimlerin teşhis edebileceği bir rahatsızlık olabilir. Bilmeliyiz ki tüm hastalıklar ve ruhsal sorunların tanısında dikkate alınan ortak semptomlardan biri yorgunluktur.
Ne zaman bir sağlık uzmanına görünmeliyiz?
Yorgunluk hissetmek genellikle ilk bakışta görünmeyen çeşitli faktörlere bağlı olabilir. O yüzden içerisinde bulunduğumuz durumu, faaliyetlerimizi ve duygusal halimizi gözden geçirmemiz gerekir. Anormal bir stres altında olan ya da geçici bir depresyon geçiren kişi halsiz ve yorgun olur. Eğer belirgin bir neden olmadan yorgunluk devam ederse ve dinlemek bile etki etmiyorsa bir sağlık uzmanına görünmek gerekebilir.
Açıklanamayan bir yorgunluğun arkasında ne gizlenebilir?
Bu belirtiye neden olan hastalıklar arasında, en bilineni depresyondur. Eğer beslenme veya yetersiz fiziksel aktivite sorunu yoksa doktor grip veya farenjit gibi mevsimsel hastalıklar dışındaki diğer bulaşıcı hastalıkları tespit etmeye çalışacaktır.
Aynı zamanda doktor, bağışıklık sisteminin yorgun düşmesiyle ilgili bir sorun olup olmadığını kontrol edecektir. Bağışıklık sistemine bağlı bir sorun olduğu takdirde, daha kapsamlı bir teşhis için başka analizler gerekecektir (kan ve idrar tahlili, vs.). Magnezyum, D vitamini veya kronik demir eksikliği de sürekli yorgun olmanın sebeplerinden biri olabilir.
Leave a Comment