Post By RelatedRelated Post
Kayla Itsines Avustralyalı bir özel spor eğitmeni. Henüz yirmi üç yaşında ve dünyanın dört bir yanından milyonlarca takipçisi var. Ne medyatik gösteri ne bir abartı, sadece sınırları aşmayı başarmış bir tutku… Kayla dünya çapında tur teklifleriyle şımartılıyor! Peki, 2,7 milyon Instagram, 1,5 milyon Facebook takipçisinin kalbini çalan nedir?
Kayla, Bikini Body Guide (BBG) adını verdiği on iki haftalık bir fitness programı oluşturdu. Ortaya çıkan sonuçlar oldukça etkileyici, kanıtlar paylaştığı ilham verici fotoğraflarda.
Ancak Kayla’nın yaklaşımı fitness eğitmenliğiyle sınırlı değil. Paylaşım yapan, birbirini destekleyen ve birbirine yardım eden bir kadın topluluğu geliştirdi. Ayrıca, Kayla şöhretini, sağlıklı ve motive edici mesajlar paylaşmak için kullanıyor. En önemlisi de bizimle aynı felsefeyi paylaşıyor: “Sağlıklı bir bedende, sağlıklı bir zihin”.
Sağlıklı bir yaşam ve abur cubur bağımlılığından kurtulmak için ne yapılmalı? Işıltılı bir yaşam için Kayla’nın tavsiyelerini keşfedin!
– Fitness’e olan bu tutku nereden?
– Liseden sonra güzellik uzmanı eğitimi aldım. Fakat spora ve basketbola olan sevgim beni özel spor eğitmenliğe yöneltti. Ve o zaman daha sağlıklı ve mutlu olmaları için insanlara yardım etmeyi ne kadar çok sevdiğimi anladım!
– Sağlıklı olmak için ipuçlarınız nedir?
– Tutarlılık ve özveri… Değişiklik yapmaya karar verdiğimizde, gerçekçi hedeflerimizin olması önemlidir ki onları uzun vadede sürdürebilelim. Sizin için başarılı olan şeyi keşfedin ve ona devam edin. Birçok kadın, gerek özenli ve düzenli gerekse özensiz ve düzensiz yaptığı “yo-yo diyetlerle” sağlığına ciddi şekilde zarar veriyor ve kendilerini stres altında bırakıyor. Sizin için işe yarayan bir şey varsa, küçük değişimler olsa bile, onlara sadık kalmalısınız! Zamanla onlar alışkanlıklarınız olacaktır ve hayatınızda başka değişimler yapmak kolaylaşacaktır.
– BBG’deki yaklaşımınızı nasıl tanımlıyorsunuz?
– Kılavuz, sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzına odaklanıyor. Özelliği ise uzun vadede sürdürülebilir olması. Bu gerçekten programımın en iyi yönü, son kullanma tarihi yoktur. Yılın on iki ayı boyunca, sağlıklı olmak için belli bir disiplini ve yaşam tarzını sürdürebilen dünyanın her yerindeki kadınlar için bir rehberdir. Yeni bir yaşam tarzına geçiş yaptığımızda bunu eğitimle desteklemek önemlidir. Bu yüzden tüm programlarıma önemli eğitici bir bölüm ekledim.
– Kilo vermek için önerileriniz nelerdir?
– Ne kadar az, o kadar iyi! Çoğu insan yedi gün boyunca günde iki kez spor yaparak ve yiyeceklerinin her gramını tartarak sonuç alacakları konusunda aldanıyor. Hiç gerçekçi değil. Fazla spor gereksiz yere vücudu zorluyor. Çok fazla ve hızlı davranarak hiçbir sonuç elde edilmez. Bazıları yarın yokmuş gibi yoğun spor yapıp kalorileri en aza indiriyor, bu vücudu yorar ve hatta kilo kaybını bile yavaşlatabilir.
– Abur cubur yemeği bırakmak ve daha sağlıklı bir hayata geçiş yapmak isteyenlere ne önerirsiniz?
– Genelde kadınların yaptığı en büyük hata beslenme alışkanlıklarında bir anda değişim yapmak ve birden tüm bir besin grubunu diyetlerinden çıkarmak. Böyle kökten bir beslenme değişimi metabolizmayı yavaşlatıp enerjisiz bırakacaktır, bu da çok sağlıksız bir yaşama geri dönüşü kolaylaştırır. Ben gerçekçi hedefler belirlemeyi ve her yemekte protein yemeyi öneririm. Protein kan şekeri seviyesini dengeleyecektir ve uzun süre tok tutacaktır. Vücudunuz ve bireysel ihtiyaçlarınızla uyumda kalın, sizi abur cubur yemeğe iten nedenleri anlamak bu alışkanlıkları değiştirmeniz için en iyi yöntemdir.
– “Cheat meal” (hile öğün) konusunda ne düşünüyorsunuz? Bir tane kocaman sağlıksız öğün mü yenmeli yoksa daha sık küçük kaçamaklar mı yapılmalı?
– Şahsen normal diyetin dışında haftada bir tane öğünün yeterli olduğunu düşünüyorum! Gerçekçi kalın ve çok katı olmayın yoksa diyetinizden tamamen çıkardığınız tatlı atıştırmalara yenik düşüverirsiniz. Çoğu zaman bu “tıkınırcasına aşırı yeme bozukluğuna” (binge-eating) sebep olur. Birkaç tane sağlıklı atıştırmalık belirleyin, mesela protein topları. Hem kendinizi tatlı istediğinizde şımartabilirsiniz hem de onları yanınızda taşımanız çok kolay olur.
– Seçtiğiniz kokteyl ne olurdu? Programınızda alkol kullanılabilir mi? Ve kullanılmıyorsa bunu neden tavsiye etmiyorsunuz?
– Şahsen alkol kullanmayı önermiyorum ve asla eğlence amaçlı içilmesini de teşvik etmem. Buna rağmen alkol içip içmemeleri tamamen kendi tercihlerine kalmıştır. Benim örnek olmam, belirli mesajlar vermem ve müşterilerimi eğitmem gerekiyor, bu bağlamda da alkol tüketmeyi hiç önermiyorum. Karaciğer stresi, toksisite, ve metabolizmayı yavaşlatması, alkol tüketiminin vücutta yarattığı olumsuz etkilerinden sadece birkaç tanesi. Ben de şahsen bu olumsuz etkilerden dolayı yaklaşık üç yıldır hiç alkol tüketmiyorum.
– Bir mesajınız ya da değerli bir tavsiyeniz var mı?
– Tutarlılık… Kendinize gerçekçi bir yaşam tarzı ve bununla birlikte ulaşabilir hedefler belirleyin ve onları devam ettirin. Böylece iniş ve çıkışlarla baş etmek zorunda olmayacaksınız. Birden çok hızlı diyete başlayanlar başlangıç noktalarının da daha gerisine gidebiliyorlar.
BBG’e başlasak mı?
Leave a Comment